Jaarverslag 2014: Heeten in beeld

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Deel als je dit een leuk artikel vindt!

In 2014 bleek het animo om patrijzen door te geven onverminderd hoog. Inmiddels hebben meer dan 50 mensen in totaal 412 waarnemingen van patrijzen doorgegeven. De patrijs is aanwezig door heel Salland, al worden langzamerhand regionale verschillen duidelijk. Dit is overduidelijk te zien aan gebied de Spekhoek in Heeten, waar patrijzen nog in hogere dichtheden voorkomen dan in de rest van Salland. Het wordt interessant om de komende jaren te onderzoeken wat de oorzaak is van deze regionale verschillen. Tevens kunnen dit soort gebiedjes een populatie aanwas creëren voor de gebieden met lagere dichtheden.

In 2014 heeft Patrijs van Salland is een begin gemaakt met het in kaart brengen van geschikte gebieden, welke ingericht gaan worden als broed- en kuikenhabitat voor de patrijzen. Meer dan 10 geïnteresseerden uit het buitengebied hebben aangegeven maatregelen voor de patrijs te willen nemen. Zij zijn inmiddels bezocht door Patrijs van Salland en van advies voorzien. Patrijs van Salland zal een selectie maken uit de projecten met de meeste kans van slagen. In 2015 gaat een begin gemaakt worden met de eerste inrichtingsprojecten.

Veel plezier bij het lezen van het jaarverslag 2014.

PatrijsvanSalland Jaarverslag 2014 Final

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 + = achttien

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>